I augusti 2017 skev jag ned ett mål om att jag innan året var slut skulle utmana min egen trygghetszon och lära mig mer om. Hur man gör en podd. I grund kan jag inget om ”podderi”, det ska gudarna verkligen veta. Men jag hade en dröm. Och drömmar är till för att förverkligas. De kan liksom inte bara ligga där i lådan, år efter år och damma. De ska omsättas till verklighet. Därav kontaktade jag en solig sommardag, den magiskt duktige Jacob Stephenson från Stockholm som egentligen flyttat hit till Skellefteå för att spela fotboll med Skellefteå FF. Vi satt där på en lämpligt mörkgrön kantnött bänk på Norrvalla och i grunden var jag livrädd. Hjärtat liksom bankade utanför den svarta tenniströjan som jag för dagen hade tagit på mig. Jag var nämligen livrädd för att han skulle säga nej till mitt erbjudande. Så jag försökte minsann, efter bästa förmåga, när kroppen inombords sände signaler… ”Vad gör du om han säger nej?” Parallellt kontrollera mitt samtal och berätta om. Att jag kontaktade honom för att jag även visste… Att Jacob är duktig på så mycket mer än att vara professionell fotbollsspelare. Jag hade nämligen tagit reda på att han minsann även var en välutbildad journalist. En mycket duktig sådan dessutom med en fin och behaglig röst. Och vem vill inte jobba med en människa som till vardags alltid vill träna hårt för att utvecklas och bli bättre? Sa jag till Jacob.

”Varför kan inte fler företagare lära sig att förena kulturen och näringslivet än mer?” Tänkte jag… Hur kan jag bidra till det tänket? Och medan jag gick hem den dagen från vårt absolut första möte tänkte jag: ”tänk om… Jag och Jacob i framtiden kan påvisa att även människor som inte kan – Kan i förläningen bli inspiratörer till framtidens ungdomar?” För jag tycker ärligt att som företagare behöver man inte bara vara det ena eller det andra. Man kan faktiskt både vara en helt vanlig enkel och traditionell norrlandsälskande konsult och driva en podd samtidigt. Det kallas affärsutveckling och att leva som man lär. En fråga som jag tillsammans med Jacob ville ha svar på var således. Kan vi tillsammans göra något hållbart? Något där vi kan förena varandras kunskap och att det i sin tur leder till att vi tillsammans kan lyfta fram andra människor med koppling till Norrland? När andra medier så flitigt lägger ned dess lokala stationer. För vem ska annars göra din röst hörd i framtiden? Frågade jag Jacob. Dagarna gick och en dag ringde telefonen minsann…

Det blev ett JA! Tillsammans driver vi därav sedan december 2017 Dreamfactorypodden med Jacob Stephenson. Välkommen att lyssna. En podd där vi tillsammans med våra samarbetspartners lyfter fram intressanta personer med koppling till Norrland. Om företagsamhet, drömmar och så klart en stor och varm portion medmänsklighet.

För vi trivs här och vi hoppas att vi tillsammans kan bidra till din avkoppling med lite surr i högtalarna under din uppfriskande vinterpromenad till och från jobbet eller varför inte när brasan sprakar där hemma i öppna spisen och du kopplar utav i soffan.

Vill du lära dig mer om hur du kan förverkliga din dröm träffar vi dig gärna. Och vill du som vi göra en podd i framtiden vet vi numera både hur man gör och hur man kan få lyssnare till programmen och olika samarbetspartners som betalar för att synas i detta sammanhang. För att de vill och kan.

Men framför allt vill vi att du ska lyssna på vår podd för att du precis som vi är nyfikna på alla människor med koppling till Norrland som hjälpa dig att utvecklas vidare oavsett om det gäller som privatperson eller företagare. Gladast blir vi nog allra helst om du, precis som Jag och Jacob båda en gång har gjort, beställer en flyttbil och flyttar till Skellefteå.

Vi bor nämligen i en stad där folkets drömmar blir till verklighet så varmt välkommen du med! Podden inspirerar förhoppningsvis dig till kvalitativ lyssnartid eller får dig att upptäcka människor med koppling till Norrland lite mer.

Se hemsida här: Dreamfactorypodden

Krenova