X-TALK Fantomen i Skellefteå

7 juni, 2016

2016 fyller serien Fantomen 80 år, samtidigt som Andreas Eriksson från Skellefteå vikarierar som redaktör för Fantomentidningen. Andreas berättar om anledningarna till att just han blev tillfrågad att vikariera, och berättar vad det egentligen innebär att vara redaktör för en av Sveriges äldsta och största serietidningar.

Serien Fantomen skapades 1936 och är äldre än andra kända maskerade seriehjältar som Batman, Superman och Spider-Man.

Den mystiske Fantomen har bekämpat ondskan sedan 1536, och det sägs att han är odödlig. Men egentligen är det en familj som låter brottsbekämpandet gå i arv från generation till generation. Dagens Fantomen är den 21:e i ordningen som bor i Dödskallegrottan i Afrika och lämnar dödskallemärket efter sig på de skurkar som kommer i hans väg.

Vi bjuder på fika!
Datum Tisdag den 21 juni 2016
Tid Klockan 14.00
Plats Krenova, Södra Järnvägsgatan 50, Skellefteå

Krenova